Liegeois

Lukkede knopper på grund af et sukkerlag
Til dem, der straks brokker sig til blomsterhandleren, når knopperne er lukkede: vær glad for, at du blev sendt hjem med lukkede knopper. Jo længere roserne holder, når de først er på dit bord. Desuden er disse knapper lukket af en grund; det er på grund af lidt sukkerbelægning. Det producerer pæonerne selv, så bladene forbliver klistrede. Løsningen er enkel: Skyl roserne omhyggeligt med lunkent vand. Med knopperne nede, for man vil ikke have, at vandet løber lige ind i kronbladene. Sukkerlaget vaskes langsomt væk, så pæonerne åbner sig.

Plads nok
Når knopperne åbner sig, vil du naturligvis gerne have, at de forbliver i deres fulde pragt så længe som muligt. Så er tilstrækkelig plads afgørende. Pæoner kan blive 15-18 centimeter i diameter, og hver rose har brug for omkring fem timers sollys om dagen. Så sig ikke for mange i en vase, hvis du vil nyde roserne så længe som muligt. Åbner knapperne stadig ikke? Tjek også hvor meget plads stilkene har, i stedet for kun at fokusere på knopperne. Pæoner er ikke så glade for for meget blade i vasen, så du kan trygt fjerne dem. Også praktisk: Skær først stilkene diagonalt (og skær dem ikke). Voilà, før du ved af det vil roserne være i deres bedste påske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.